A zöldhulladékot is elviszik

2024.04.23. 16:40

Reggel 6 óráig kell kirakni az összekészített szemetet

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Kiss János

Zöldhulladék-gyűjtő járat indul Szigetvár területén április 27-én. A szolgáltató elszállítja az ágnyesedéket, fűkaszálékot és falombot. A szállítás feltétele, hogy az ágak kévébe kötegelve legyenek, melyhez kizárólag lebomló zsineg használható, a fűkaszálék, valamint a falomb pedig átlátszó műanyag zsákban legyen kihelyezve. Az érintett napon reggel 6 óráig kell kirakni az ingatlanok elé a megfelelő módon összekészített zöldhulladékot.

Nem csak ezt a típusú hulladékot viszi el a Dél-Kom Nonprofit Kft., a lomtalanítás a városban május 3-án, valamint 17-én lesz, szintén reggel 6 óráig kell kitenni a szemetet a házak elé. A közterület tisztán tartása érdekében szóródásmentesen, úgy, hogy alkalmas legyen kézi emelésre, rakodásra. Elszállítják a háztartásokban feleslegessé vált, a rendszeresített hulladékgyűjtő edényben méretük miatt el nem helyezhető, kiselejtezett lom hulladékot, berendezési tárgyakat, bútorokat. Azt, hogy a városban melyik utcák melyik napon lesznek érintettek, azt a település honlapján lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!