Megmérettetés

2024.04.26. 17:20

Szülész-nőgyógyász rezidensek szállnak versenybe - galéria

A baranyai vármegyeszékhelyen rendezik meg az első szülész-nőgyógyász rezidensek közötti szimulációs versenyt április 26-27-én.

Tóth Viktória

A Gynoolympia nevű megmérettetésen olyan feladatokat kell önállóan vagy csapatban megoldaniuk a résztvevőknek szimulációs körülmények között, a modern technológia segítségével, melyek fontos szerepet játszanak a szülész-nőgyógyász mindennapi munkájában. A résztvevők 10 állomáson mennek végig, ebből van egy pihenő illetve egy workshop is, a többin viszont feladatokat kell elvégezni. Lesz akut ellátás is, ahol az intenzív ellátásban kell bizonyítani.

Dr. Kovács Kálmán, a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója, a verseny szervezője tájékoztatott, hogy a pécsi Medi Skills Lab – Szimulációs Oktatási Központban tavaly volt egy verseny a medikusok számára, ekkor merült fel, hogy szülész-nőgyógyász rezidensek számára is tarthatnának ilyen megmérettetést.

– A rendezvény hiánypótló, hazánkban még nem volt hasonló verseny, remélem, hogy jól fog sikerülni és hagyományteremtő lesz – mondta az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!