Bama.hu videó

2024.05.01. 20:20

A helyi nemzetiségek mutathatták meg magukat Komlón a majális keretében (videó)

Jusztin Levente

A hagyományoktól nem tért el az idei majálisozás Komlón. Évek óta a helyi nemzetiségek egy-egy képviselője színesíti a műsor színes palettáját.

Polics József polgármester nyitóbeszédjében kihangsúlyozta, példamutató lehet az egész országnak az, ahogyan Komlón a nemzetiségek békében és egyetértésben élnek egymás mellett, sőt dolgoznak együtt a városért.

 

A városháza előtti téren a nemzetiségek ízvilágát varázsolták a látogatóknak a finomabbnál finomabb harapnivalókat. Nemzetiségek műsorát a helyi német nemzetiségi óvodák és általános iskolák csoportjai és osztályai, illetve a helyi Liederkranz kórus hallhattuk, Babarcról pedig a német nemzetiségi tánccsoport adott műsort. Kökényből a Matusek László Horvát Kulturális Egyesület horvát műsora érkezett a városba, a sort pedig az Etnorom cigány nemzetiségi zenéje zárta. Este utcabállal zárta a napot Komló lakossága, a Perfect Slágerzenekar tette perfektté a majálisozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!