Pünkösd utáni munkálatok

2024.05.17. 12:30

Átmeneti vízhiányra kell számítani a Donátus, Bálics, Szkókó városrészekben, vízzavarosodásra a Szabadság utcában

Április végén meghibásodott a Bárány tetői víztároló töltő-fogyó vezetéke, amely kiterjedt vízhiányt okozott a környéken. Az összetett, többlépcsős javítás részeként a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei május 22-én ideiglenes vízellátást építenek ki a hegytetőn annak érdekében, hogy a vezeték végleges, halaszthatatlan hibajavítása ne járjon hosszú szolgáltatáskieséssel a területen.

Bama.hu

A munkálat szükségessé teszi a vezeték átmeneti kizárását a hálózatból, az átépítés ideje alatt vízhiányra, nyomásesésre kell számítani a Magyarürögi út és az Erdész utca közötti területeken. A vízellátás május 22-én szerdán biztosan szünetel 9:00 és 13:00 óra között a következő utcákban: Kisdeindoli dűlő, Kisdeindol köz, Szilvás köz, Epres köz, Körtés köz, Barackos köz, Mandulás köz, Kisszkokó dűlő, Kőbánya dűlő, Csortos Gyula út, Bárány út.

A szakemberek a délelőtti órákra ütemezték a beavatkozást, hogy az az ott élők számára minél kevesebb kényelmetlenséget okozzon. A szolgáltató kéri, hogy aki a reggeli órákat követően is otthon tartózkodik, gondoskodjon előre a háztartási és higiéniai célokra szükséges vízmennyiség tartalékolásáról.

A javítás következő fázisa már nem jár vízhiánnyal.

Oltóvízhozam-mérés május 21-én

A szakemberek az ezt megelőző napon, május 21-én kedden 8:00 és 9:00 óra között oltóvízhozamot mérnek a Szabadság utca 19. és 21. előtt álló tűzcsapokon. A megváltozott vízirány miatt aznap délelőtt vízzavarosodás, nyomáscsökkenés fordulhat elő a Szabadság utca – Rákóczi út – Jókai utca – Indóház tér által határolt területen és a Kereskedők Háza környékén. A mérési pontoknál a mérés idején útszűkületre kell számítani, emellett vízfolyás jelenhet meg az úttesten, járdán.

A vízzavarosság a munkálat természetes kísérőjelensége, a víz fogyaszthatóságára nincs befolyással. A szolgáltató javasolja, hogy az érintett területen élők a mosógépek, mosogatógépek bekapcsolása előtt ellenőrizzék a vizet ebben az időszakban.

A kiegyensúlyozott vízminőség mindkét munkálatot követően gyorsan visszaáll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!