Durva hely lett

2024.05.21. 12:00

Pécs ma: machetés balhé, gyermekprostitúció, 200-as gyorshajtás, véresre vert fiatalok

Miközben a pécsi önkormányzat körüli különböző nyomozások csigalassúsággal haladnak, addig a városban durva bűncselekményeket hajtanak végre, és már fényes nappal, a belvárosban a nyílt utcán történek a véres összecsapások, gyilkossági kísérletek.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Dóri-Czine Vanessza

A péntek délutáni machetés összecsapás és gyilkossági kísérlet nem teljesen egyedülálló és előzmények nélküli a baranyai vármegyeszékhelyen. 

Közterületi gyilkossági kísérlet fényes nappal a belvárosban

Mint megírtuk, két társaság szólalkozott össze fényes nappal Pécs belvárosában, az Árkád bevásárlóközpont mellett. A portálunk birtokába került videofelvétel szerint az egymással harcoló két társaságnál ásók és emberek lekaszabolására alkalmas, hosszú pengéjű macheték voltak. Az egyik támadó végül a járdán végighajtva gázolta el a másik banda tagjait – csak a szerencsének köszönhetően nem ütött el gyalogosokat, kisgyermekeket is – , miközben egymást megöléséről kiabáltak a belvárosban. Úgy tudjuk, hogy a résztvevők között többszörösen büntetett előéletű személyek voltak.  A rendőrség több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlet ügyében indított nyomozást. 

Az eset úgy ment végbe a belvárosban, hogy alig pár száz méterre történt mindez az egyik rendőrőrstől, pécsi járőrt azonban környéken nem lehetett látni. Mindenesetre nem sokkal később pedig a közeli főtéren bulizott a pécsi polgármester, Péterffy Attila a politikai céllal megrendelt Quimby koncertjén. 

Véresre vert fiúk a belvárosban

Néhány héttel ezelőtt szintén a belvárosban, a Szent István téren történt súlyos incidens, akkor információink szerint fiatalokba kötöttek be, cigarettát kérve tőlük, akik ezt megtagadták. Ennek ára viszont az volt, hogy véresre verték őket a belváros szívében. A rendőrség szerint a Szent István téren ketten szóváltásba keveredtek két fiúval, majd bántalmazták is őket, amelynek következtében könnyű sérüléseket szenvedtek.  A rendőrök még aznap elfogták a feltételezett elkövetőket, egy 18 és egy 17 éves fiatalembert. Előállításukat követően kihallgatták őket, ellenük garázdaság elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Halálos versenyzés az utakon

A közelmúltban súlyos, halálos kimenetelű baleset történt Pécstől nem messze, amelynek áldozatai és a gyorshajtás elkövetője is pécsi illetőségű volt. A brutális gyorshajtás – amely egyes vélemények szerint közúti versenyzés volt – jelzi az utakon a közlekedési morált és azt is, hogy az ilyen jellegű cselekmények megfékezésére nincs hatása a helyi rendőrségnek. 

Súlyos gyermekprostitúció

Portálunk információ szerint a közelmúltban egy ötven év körüli férfi ellen gyermekprostitúció miatt adott ki elfogató parancsot a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya, mert megalapozottan gyanúsítható volt a fenti bűncselekménnyel. Az illetővel kapcsolatos körözési felhívás a rendőrség honlapjára is felkerült, ezt később – vélhetően az elfogás miatt – visszavonták, tudta meg lapunk az ügyet ismerő forrásunktól. 

A hat vagy hét nyomozás meg alig halad

A pécsi önkormányzat háza táján különböző ügyekben jelenleg hat nyomozás zajlik, a méregdrága zebrák ügyében pedig megtörtént az újabb feljelentés is. A nyomozásokat ügyészségek, különböző illetékességű nyomozóhatóságok végzik, a közös azonban mindegyikben az, hogy hiába van olyan, amit már két éve nyomoznak, lényegi előrelépés nem történt az ügyben. Legutóbb pedig az is kiderült, hogy az egyik ügyben Péterffy alpolgármesterének felesége miatt az ügyészség most azt találta, hogy elfogultak lehetnek a helyi hatóságok, ezért az ügyet máshova helyezik át – és éppen a választások előtt került sor az újabb időbe kerülő áttételbe. 

A pécsi visszásságokkal foglalkozó kollégánkat ugyanakkor már életveszélyesen is megfenyegették Péterffyék támogatóinak köreiből, a helyi rendőrség tudomásunk szerint azonban nem tett lépéseket az illetőkkel szemben, és érdemben az esetekkel kapcsolatos sajtómegkeresésekre sem reagáltak.  Ez ügyben valamiért nem jelentettek be elfogultságot, holott Péterffy és társai munkakapcsolatban vannak a pécsi rendőrkapitánysággal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában