buli

2018.07.16. 12:33

Sváb lakodalmast tartanak Márokon

Igazi falusi lakodalommal és helyi hagyományokkal fűszerezve rendezik meg immár nyolcadik alkalommal a Mároki Lakodalmast augusztus 11-én.

Zs. K.

A régi szokásokat felelevenítő programon fontos szerep jut a gasztronómiának is, a résztvevők megkóstolhatják a helyiek által sütött lakodalmas süteményeket, a környéken termelt borokat, illetve a lakodalmas ételeket is.

A rendezvény, mely három éve felvételt nyert a Baranya Megyei Értéktár nemzeti értékei közé, 10 órakor kezdődik ügyességi lovas találkozóval, majd 13 órakor ünnepi szentmisével folytatódik, az esküvőre pedig 16 óra 30 perckor kerül sor a sváb hagyományokat megidéző vőlegény, a magyar szokásokhoz hű menyasszonykikérő, és a lakodalmas menet felvonulása után. Lesz pörköltfőző verseny, fellépnek a környező települések tánccsoportjainak tagjai, este 22 órától pedig Zalatnay Cini koncertezik. A program keretében az idén is megrendezik az „Elszármazottak találkozóját”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!