célok

2021.12.03. 15:02

Tervbe vették egy nagy, közös rendezvénytér kialakítását Mágocson

 Rendezvénytér kialakítása, vízhálózat fejlesztése, babaváró csomag létrehozása szerepel többek között a mágocsi fejlesztések listáján, tudtuk meg a város polgármesterétől, Bogyayné Gál Tündétől. Szerdán ottjártunkkor nagy volt a sürgés-forgás a városházán, ahol már a Mindenki Karácsonya rendezvényre készülnek.

Zs. J.

– Az elmúlt év sok nehézsége ellenére több fejlesztés valósult meg a városunkban. Számos panasz volt korábban az utak, járdák minőségére, a vízelvezető árkokra, a vízhálózatra. Kis lépésekkel haladunk előre – emelte ki a polgármester, aki 2019-től vezeti a várost.

2019 őszén a település több utcájában kátyúzások kezdődtek, melyek tavaly és idén is folytatódtak. A Magyar Falu program útfelújítás keretében megújult a Magyar Közút Zrt. kezelésébe tartozó Mekényes–Nagyhajmás összekötő útszakasz, illetve a Bikal, Csikóstőttős felé vezető út egészen a Baranya tábláig. Az út-, járdafelújításokat, kátyúzásokat jövőre folytatnák, illetve tervezik a Művelődési ház felújítását. Egy nagyobb volumenű fejlesztésre is készülnek.

Mágocson, mint megtudtuk, hiányzik egy olyan nagy rendezvénytér, ami a hagyományőrző programoknak, fesztiváloknak (többek között Bolondos farsang, város napja, Disznótoros és Kolbásztöltő Fesztivál) színtere lehetne. Ezt szeretnék kialakítani a Szentháromság téren, ahol a Dózsa utcát letérköveznék, illetve a Művelődési ház hátsó udvarában egy kisebb rendezvényteret alakítanának ki.

– Régi probléma a városban a vízhálózat, ami elavult. Gyakoriak a csőtörések, nyáranként vízellátási problémáink is vannak. A Mezőföldvíz Kft. -vel vagyunk szerződésben, akik az aktuális problémákat kezelik, így a csőtörések javítására is sor kerül. A vízhálózat teljes körű korszerűsítése, a szennyvízbekötések, a csövek cseréje nagyobb falat lenne, ami becslések szerint milliárdos tétel. Ez a fejlesztés állami pályázat révén valósulhatna meg – tette hozzá a polgármester.

A 2300 lelkes város önkormányzata letelepedési támogatással segíti a beköltöző családokat, aminek keretösszege egymillió forint. Ezt a keretösszeget szeretnék tovább emelni, illetve tervezik újszülöttek ligetének létrehozását. A megszületendő babák után egy-egy fát ültetnének, és babacsomag is szóba került a testületi ülésen, amivel a fiatal családokat támogatnák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában