Középkori napok

2023.07.09. 18:30

Házon kívül is sikert arattak Máré-vár vitézei

A magyeregregyi Máré-vár újrajátszó csapata, a Compagnie d’Noir részt vett a II. Regéci Középkori Napokon.

Mohay Réka

Fotó: Medve Mónika

Az itt szerzett tapasztalatokról a hagyományőrzők közösségi felületükön adtak hírt. 

– Már jó ideje nem hallattunk magunk felől, melynek oka a számtalan rendezvény és felkérés, minek minduntalan igyekszünk eleget tenni

 – írja az egyesület.

– Utunk Regéc vára felé vettük, hol Máré-vár, s annak urának, Gunyafi Miklósnak képviseletében megjelenjünk. A diplomáciai találkozón lengyel testvéreink is tiszteletüket tették. Jóféle ser ital hűtötte, majd vívóverseny tüzelte fel katonáink vérét, hol bárki megmondhatja, katonáink remekül helytálltak – írják a nyelvhasználatban is a múltat megidézve. 

A regéci viadalon Gönczi Tamás Dániel az 5., Vida Szabolcs 4., Fekete Benjámin, a csapat kapitánya pedig az 1. helyen végzett a vívóversenyen. 

– Másnap Szent Misével kezdtük a napot, s bírósági perrel folytattuk. Tulajdon szemünkkel láthattuk, miként burjánzik a bűn e falak között is. Szerencsénkre a bírák még csírájában fojtották el a gonosz munkáját. Szedtük hát sátorfánkat. Egy heti kószálást követően tértünk meg a bikali fogadósnál, áldassék a keze, no meg hűsítő bora!

 – zárták a beszámolót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!