A beton arcai

2023.09.05. 10:30

Betonbiztosan bebetonozott program szeptemberben

Már hagyománynak számít, hogy a Nick Gallery-ban a szeptember főszereplője a beton. Ez idén se lesz másképp. Szeptember 8-án este 7 órakor nyílik A beton arcai 8.0 - Industrial Silence nevet viselő kiállítás.

Czeczon Enikő

A tárlat keretében öt művész mutatja meg, hogy milyen jó arc és hogy beton szobraik milyen jó lélek- és képmások. Az alkotók pedig a következők: Csurgai Ferenc, a hazai betonszobrászat kiemelkedő alakja, aki bemutatja legújabb sorozatát; György Kata, akinek művei épületek alaprajzaiból, városképekből indul ki; Kiss Anna festőművész, akinek idén születtek először beton alkotásai, és az elmúlt években készült képei alapanyagát, a fóliát párosítja a betonnal; Nagy Zsófia Magdolna szobrainak zsaluzata az őt körülvevő objektek briliáns újboli összerendezései és Veres Balázs, aki az ipari formák felbontásával kísérletezik.  

A kiállítás kurátora Veres Balázs szobrászművész, a tárlatot pedig Kuti László szobrászművész nyitja meg. A nyitóeseményhez a zenét Lex_EL DJ, producer szolgáltatja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!