Művészetterápiás foglalkozások

2023.10.15. 16:20

A gyermekek alkotásaiból állt össze a legújabb tárlat

Új kiállítás nyílt októberben az Alma Galériában A természet örök változása bennünk áramlik címen, amely október 30-ig látogatgató hétköznaponként délután 1 és 5 óra között.

Czeczon Enikő

Forrás: Facebook

Pécs és Baranya lakásotthonaiban és gyermekotthonaiban élő gyermekek számára Platthy István művészetterapeuta tart rendszeresen, hetente művészetterápiás foglalkozásokat. Ezeken az alkalmakon olyan művészetterápiás és rajzpedagógia módszerekkel alkotnak, amelyek a természet változásrendjére és a népművészet formakincsire, képi jeleire, szimbólumaira épülnek. 

A gyermekotthonban, lakásotthonban élő gyerekek már kicsi gyermekkorukban súlyos családi drámák, konfliktusok szenvedő részesei voltak, valamint a társadalom perifériájáról, szociális problémákkal küszködő családokból kerülnek ki. 

A művészeti alkotóközösség a foglalkozásokon a bennük rejlő értékek, képességek kibontakoztatását, fejlesztését vállalja fel. Az ezekben az alkotóműhelyekben készült alkotásokból mutat be válogatást a galéria. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!