Harminc év

2023.12.18. 17:50

Őri László a jubiláló Bicsérdi Művésztelepet köszöntötte

Balikó Gergely

Forrás: Őri László hivatalos Facebook-oldala

A Bicsérdi Nemzetközi Művésztelep alkotói nem sorolhatók egyetlen konkrét művészeti irányzathoz sem, ugyanakkor a művekből érzékelhető egyfajta közös szellemiség, amelynek lényege, hogy a tájból kiindulva a látványban egységet keresnek – írta a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke a közösségi oldalán a 30 éves művésztelepet köszöntve.

Őri László hozzátette: a Bicsérdi Művésztelep összművészeti kísérletként indult, mára éppen az összművészetiség a legerősebb vonása. A harminc év alatt példaértékű szimbiózis alakult ki a befogadó község és a művésztelep között – elevenítette fel a nemzeti oldal politikusa.

A vármegyei önkormányzat elnöke bejegyzésében kiemelte: Bicsérd arculata fokozatosan megújult a művészek alkotásai révén. Mára a falusi utcaképet kültéri szobrok feledtetik, az új faluközpont, a kialakított Galéria, a Fiatal Házasok útja, a Fénykapu, vagy a megújult temető mind-mind magán viselik a Művésztelep alkotóinak szellemi-művészi kéznyomát, hatását – sorolta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!