Feltárulnak a szokások

2023.12.20. 10:30

Századforulós édességek kóstolhatók, valamint korabeli polgárok is megjelennek

A történelem mindig kíváncsisággal tölti el az embert, és ki ne gondolkodott volna azon, hogy vajon a régi korok emberei hogyan ünnepelték a karácsonyt. Ebbe nyújt most betekintést a Janus Pannonius Múzeum december 20-án délután 4 órakor Látogatóközpontjában.

Czeczon Enikő

Fotó: bbernard

A régmúlt karácsonyai a Zsolnay család történelmén keresztül elevenednek meg az érdeklődők előtt. A látogatók az előadás keretében megismerkednek egy századfordulós nagypolgári család karácsonyi szokásaival, megtudhatják, hogy mikor és mit találtak föl egy ünnepi napon, valamint azt is, hogy mivel díszítették a lakást és mi kerülhetett a fa alá.  

Az esemény során az érdeklődőknek lehetőségük lesz megkóstolni néhány századfordulós édességet, mindeközben pedig az időszaki kiállításon megjelennek korabeli polgárok, így a látogatók szóba elegyedhetnek velük, és belehallgathatnak a karácsonyi teendőikről szóló csevegésekbe is.  

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyről bővebb információ a program Facebook-eseményénél olvasható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában