Közösséget teremtenek

2024.04.21. 19:15

A Jackhammer első klipje igazán különlegesre sikerült

Első videoklipjével jelentkezett a 2023 januárjában alakult szigetvári Jackhammer rockzenekar. Nem kisebb dologra vállalkoztak, minthogy Pinczehelyi József helyi fotográfus fényképeit is felhasználva AI (mesterséges intelligencia) segítségével készítettek egy régi VHS hatású videoklipet. A klip másik részét a zenekar próbatermében forgatták és a dalt az énekes, gitáros Hanczik Dávid stúdiójában, a Metalhigiéné Stúdióban rögzítették.

Tóth Viktória

A Jackhammer legelső videoklipjéről Dávid beszélt, a bandában Jancsula Gergő (basszusgitár) és Varga Gary (dob) a társai.

– Mint ahogy a dalszövegben is fogalmazunk: „Itt pizzát sem kapsz tíz után”. A városban megszűntek a közösségi terek. A mi társaságunk nagyon szeretne élni, ebben a városban, úgy mint rég. Beülni valahova szórakozni, erre lehetőséget adott például a Magasles, a Randi, Basa, Nylon, Shock Rock Café… ezek a helyek mind megszűntek. A Kompakt Város címmel is erre reflektálunk, a Szigetváron kialakult helyzetre, valamint a régi pezsgő életre és a rengeteg helybéli zenekarra, akik letettek nagyon sokat az asztalra, nekik is szerettünk volna emléket állítani 

– mondta Hanczik Dávid.

A zenekar nem áll meg, folyamatosan születnek az újabb dalok a saját stúdióban, és további klipek is várhatóak. Aki szívesen meghallgatná a banda számait, hamarosan élőben is megteheti, a Jackhammer ugyanis június 8-án a SzigetVáRock fesztiválon is fellép.

– Büszkék vagyunk a videoklipre, az, hogy a mesterséges intelligencia által készíthettünk állóból mozgóképeket, teljesen új dolog volt számunkra, ezzel úgy gondolom egyedit sikerült alkotni – foglalta össze az énekes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában