Mérhető a boldogság?

2024.04.26. 10:00

Létezik egy ország, ahol boldogságügynökök mérik fel a lakosság boldogságszintjét

Április 26-án premier előtt vetíti a pécsi Apolló Mozi A boldogság ügynöke című magyar-butháni dokumentumfilmet.

Czeczon Enikő

Az alkotásban a két rendező, Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya dokumentumfilmes csapata egy negyvenese éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követte nyomon. Hogy mi az a boldogságügynök? Bhutánban, a mindössze 700 ezer embert számláló, apró himalájai királyságban létezik a Boldogság Kutatóntézet, akiknek munkatársai, azaz a boldogságügynökök járják az országot, és négyórás kérdőív segítségével felmérik a lakosság boldogságszintjét. Az eredményeket figyelembevéve dolgozzák ki az ötéves fejlesztési terveket, amelynek elsődleges célja, hogy tovább növeljék a bhtáni társadalom boldogságszintjét.

A film által lehetőséget kapnak a nézők, hogy betekintsenek a bhutáni társadalom hétköznapjaiba: abba, hogy mi teszi őket igazán boldoggá, és egyáltalán valóban mérhető-e a boldogság? Mindeközben a főhős személyes sorsa is kibontakozik, akinek legnagyobb álma, hogy végre szerelemre találjon.

A vetítés után Dr. Csókási Krisztinával, a PTE Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszékének PhD adjunktusával Dr. Árkovits Amaryl pszichoterapeuta beszélget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában