Jótékonysági garázsvásár

2024.05.22. 12:30

A névadó Weiner Leó mellszobrára gyűjtenek

Tóth Viktória

Különleges jótékonysági garázsvásárt tartanak a Szigetvári Weiner Leó AMI „hátsó” udvarában (rossz idő esetén a hangversenyteremben) május 24-én 16.00-18.30-ig.

– Régi elképzelésünket szeretnénk valóra váltani. Névadónknak, Weiner Leó zeneakadémiai tanárnak, zeneszerzőnek állítanánk egy mellszobrot az utcafronti részen. Rendezvényünk fővédnöke Vanyúr István, azaz Piru szobrászművész, aki majd a mellszobrot is el fogja készíteni. Vele ezt már nagyon régóta tervezzük. A jótékonysági garázsvásár bevétele lesz az első bevételi forrása a leendő alkotásnak

 – mondta Deichler András a zeneiskola igazgatója.

Lesz bakelitlemez és süti vásár, hangszerpróbálgató, ahol bárki megszólaltathatja a kiállított hangszereket a zenetanárok instrukciói alapján. A kézműves sarokban a gyerekek ügyeskedhetnek, a felnőtteknek pedig borkóstolót tartanak a Pécsi Egyetemi Borbirtok boraiból. A rendezvényt a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar vidám napzáró zenéjével zárják. Az elhangzó számok között Piru felajánlott grafikáira lehet licitálni.

– Várjuk a szülőket gyermekeikkel és minden érdeklődőt. Azt kérjük mindenkitől, hogy válasszanak a programjaink között és támogassák célunk elérését!

 – zárta le gondolatait az igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában