Források nyomában

2024.05.16. 10:00

A szervezők a kirándulás pontos útvonalát meglepetésnek szánják

Folytatódik a HOTE - Hosszúhetényi Turista Egyesület Forrástúra sorozata, amelynekm keretében május 19-én már a negyedik kirándulásra hívják az érdeklődőket. A túra délelőtt fél 10-kor indul az égervölgyi parkerdő parkolójából.

Czeczon Enikő

Képünk illusztráció

Fotó: Cseh Gábor

A Forrástúra sorozat negyedik alkalmán a Nyugat-Mecsekben kalandozhatnak az érdeklődők, ahol szintén több forrást érintenének.  

A túra körülbelül 15 kilométer hosszú lesz 458 méter szintemelkedéssel, ami így közepesen nehéz túrának számít. A kirándulás során érintik a túrázók Égervölgyet, a Jakab-hegyet és végül szintén Égervölgybe érkeznek vissza. A szervezők a pontos útvonalat meglepetésnek szánják. 

A túrára szükséges felszerelések a következők: túrabakancs (a sportcipő átázik, nem tartja a bokát, nem védi alulról a talpat a kövektől, csúszik), és kamásli, réteges öltözködés, esetleg túrabot (kíméli a lábat, és több izmot mozgat meg, mint a bot nélküli túrázás), valamint hátizsák, az egésznapos víz és élelmiszer mennyiség hordozására. 

A túravezető Kláricsné Kemler Viola lesz, a kirándulásról pedig Takács Ferencnél lehet a 06 20 805 3405-ös telefonszámon.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában