Hagyományok

2024.05.12. 18:30

Szászvár Fesztivál népszerűsítené a helyi értékeket

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

A település legjelentősebb értékeit bemutató és azokat népszerűsítő kiállításra készül Szászvár - a térség legjelentősebb épített attrakciójában, a Szászvári Várban rendeznék meg a "Szászvári Értékek Napja” fesztivált, bő egy év múlva, 2025. június 6-án.

Mint Vidák Krisztina, a település polgármestere internetes közösségi oldalán fogalmazott, a programokat igyekeztek úgy összeállítani, hogy minden korosztály megszólítva érezhesse magát. - Kiemelten figyeltünk az ifjúság bevonására, hiszen fontosnak tartjuk az értékek, hagyományok továbbörökítését - emelte ki bejegyzésében a polgármester.

A helyi értéknek számító termékek közül a méz, a bor, a sajt, amit bemutatnának, ezen kívül az épületek is kiemelt hangsúlyt kapnának - a Vár, a Nagyboldogasszony római katolikus templom, a Szászi Tájház, a Borház, és a Bányászati Kiállítás népszerűsítését is szolgálná a fesztivál. Mindezek mellett a szászvári bányászattal,  Kiss György szobrászművész életművével, valamint a Szászvári Ifjúsági Fúvószenekarral is megismerkedhetnek majd a rendezvény résztvevői. 

A fesztivál megrendezésére mintegy 1,1 millió forintos támogatást igényeltek a Hungarikum Bizottság pályázatán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában