Bonyodalmat követ bonyodalom

2024.05.15. 10:30

Tudta? Minden egér leghőbb vágya, hogy megrágja a Mona Lisát

Egy animációs családifilm is felkerült a Cinema City műsorára, amely a Macskák a múzeumban címet viseli, és a pécsi filmszínházban három alkalommal – 13:15; 15:15; 17:15 – vetítik május 15-én.

Czeczon Enikő

Vincent egy fiatal macska, Maurice pedig egy kisegér, akik ketten kalandos úton érkeznek meg a világhírű szentpétervári Ermitázs múzeumba. A két állat ott találkozik egy elit macskaosztaggal, amely évszázadok óta védi a műkincseket az egerektől és a kártevőktől. Ezzel a csapattal Vincent családra lelne, viszont nem akarja elveszíteni egérbarátját sem, aki korábban megmentette az életét. A múzeumban azonban nemcsak az egér jelenléte okoz gondot, hanem a szenvedélye is, ami az, hogy Maurice szeret festményeket rágcsálni. A helyzet pedig tovább bonyolódik, amikor az emberiség egyik leghíresebb festménye, a Mona Lisa megérkezik az Ermitázsba, ugyanis minden egér leghőbb álma és vágya, hogy megrágja a páratlan remekművet. A festményt azonban váratlanul ellopják, így Vincentnek és barátainak nem marad más választása, mint hogy bármi áron megtalálják az eltűnt műkincset.

A Jégkorszak: Az olvadás alkotóinak és a Kis kedvencek titkos élete karakterrajzolóinak új filmje szórakoztató módon mutatja be a legkisebbeknek a világ leghíresebb műkincseit és az egyik legpompásabb múzeumát, az Ermitázst.  Világszerte bemutatták az alkotást a mozik és mindenhol a toplistákon szerepelt, Spanyolországtól kezdve Olaszországon át Dél-Afrikáig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!