lovassport

2018.06.22. 10:00

Dr. Tóth Andrea ötödik helyen végzett összetettben

Remek eredménnyel zárta dr. Tóth Andrea, a Dunaszekcsői SE A-kategóriás kettesfogathajtója a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) legmagasabb szintű, háromcsillagos hajtók számára kiírt hétvégi versenyét, amelyet az ausztriai Altenfeldenben rendeztek meg.

K. Mayer A.

A különböző kategóriákban mintegy száz fogat indult (póni, egyes, kettes és négyes), vagyis nagyon népes és erős mezőny gyűlt össze.

A kettesfogatok számára kiírt háromcsillagos kategóriában a 16 résztvevő között (osztrák, cseh, lengyel, német, spanyol, svájci, szlovák és magyar) összetettben az ötödik helyen végzett dr. Tóth Andrea, olyan versenyzőket maga mögé utasítva, mint például a tavaly a szlovéniai Lipicán megrendezett világbajnokságon induló osztrák Isidor Weber és Erwin Gillinger, vagy a rutinos cseh hajtócsalád tagjai, Radek és Jan Nesvacil. Díjhajtásban a 150 Maestoso Gaetana X és Manó összeállítású lipicai fogatával tizedik lett pénteken, majd másnap maratonhajtásban Manót és Ricardót irányítva a hatodik helyet szerezte meg, végül vasárnap az akadályhajtásban (150 Maestoso Gaetana X és Manó lovaival) ötödikként zárt.

Az összetettben elért ötödik hely kiemelkedő eredménynek számít dr. Tóth Andreától, hiszen ez volt az első ilyen magas szintű versenye, ráadásul először szerepelt külföldön, nem mellesleg mindössze negyedik éve űzi ezt a sportágat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában