Labdarúgás

2023.05.04. 14:31

Tizenhat és negyvennégy éves támadó is bekerült a forduló csapatába

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Csonka fordulóval ugyan, de izgalmas mérkőzésekkel folytatódott az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A Pécsvárad botlásával, valamint a Mohács sikerével biztossá vált, hogy Kvanduk János alakulata emelheti majd szezon végén magasba a trófeát. Az egyéni remeklések mellett sem mehetünk el szó nélkül, így nem volt egyszerű dolgunk összeállítani a forduló válogatottját.

A Szentlőrinc második számú csapata hatalmas skalpot szerzett azzal, hogy otthon tartotta a három pontot a papíron jóval esélyesebbnek számító Villány ellen. Nem sokan gondolták volna, hogy Gyalus Csaba mindvégig lehúzza a rolót, de ebben azért nagy szerepe volt a parádésan működő védőpárosnak, Kulcsár Gergőnek és Varga Armandnak is. Tegyük hozzá, gyakorlatilag az összes szentlőrinci fiatal helyet érdemelt volna ezúttal a legjobbak között. Mindenesetre még Major Péter Bence mellett tettük le a voksunkat, aki ifjú kora ellenére képes volt ismételten hátára venni az alakulatot.

A Bóly ellentmondást nem tűrő játékkal gyűjtötte be győzelmet az újonc ellen, így Sütő Szabolcs legénységének mindössze szépítésre jutotta az utolsó percben. Staub Erik kősziklaként állta a sarat, míg Stefán Levente tanárian osztogatott, na meg a gólszerzők közé is feljegyezte magát.

A Siklós sokak meglepetésére borította a papírformát a Pécsvárad ellen, s ezzel örömet okozva a siklósi és a mohácsi szurkolóknak egyaránt. Pásztor Donát egyetlen gólja elégnek bizonyult ezen a feszült összecsapáson, de Sztojka Alex játékát is dicséret illeti.

A forduló rangadóján is elég volt egy találat, amit még az első játékrész közepén Péter József jegyzett. A Lovászhetény becsülettel küzdött, mindent megtett a pontszerzés érdekében, de végül a Mohács örülhetett, ráadásul a kedvező eredményeknek köszönhetően még a bajnoki-címet is meg lehetett ünnepelni. Mindenesetre a forduló csapatából nem maradhatott ki az örökifjú Péter, a sokat látott Müllerlei, na meg a labdával igencsak jól bánó Spannenberger sem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában