Kosárlabda

2023.11.10. 09:20

A veretlen éllovas érkezik a Rátgéber Akadémiára

Egyetlen dobáson, egyetlen blokkon múlt az elmúlt pénteken, hogy ne tudta legalább hosszabbításra menteni Zalaegerszegen a meccsét az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata az NB I. 6. fordulójában, pedig az idő nagy részében vezetett is. Most szombaton 19.00-kor hazai pályán a veretlen éllovas, az Alba Fehérvár ellen próbálhat javítani.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Brutálisan nehéz mérkőzés előtt áll az NKA Universitas Pécs hiszen azt az Alba Fehérvárt fogadja szombaton, amelyet a Szeged és a Szolnok sem tudott többek közt térdre kényszeríteni. Sőt, utóbbi elég komoly különbséggel, 20 ponttal kapott ki nála. Az újonc persze egyszer már a Szombathely ellen találkozott hasonló kihívással, de ott a pécsiek is 20 ponttal maradtak alul. Persze ez nem azt jelenti, hogy feltett kézzel mennének a pályára, vagy hogy ne reménykednének a sikerben.

– Gyors játékra készülünk, próbáljuk minél jobban lelassítani őket, és a saját ritmusunkat diktálni – jelentette ki Benke Krisztián a klub felületein. – Jó rotációjuk van, sok a légiósuk, olyan tapasztalt játékosaik vannak, mint a magyar válogatott Vojvoda Dávid is. Rá is nagyon kell figyelni. Hangsúlyozom, ez egy gyors tempójú, dinamikus mérkőzés lesz.

Az NKA legutóbb a Zalaegerszeg otthonában játszott egy parázs meccset, amelyet remekül kezdett, de aztán a hazai csapat át tudta venni az irányítást. Végül épp ezért lett annyira izgalmas a végjáték, azonban az a pécsiek bukását hozta, ugyanis az utolsó másodpercekben feltett dobások mindegyike kimaradt az egerszegiek szorításában.

– Nem feltétlenül azt mondanám, hogy a játékunkon kell javítani, inkább a koncentráción, hogy ne legyenek ilyen háromperces kihagyásaink. A védekezést, az agreszivítást tovább kell vinni, mert ez a játékunk kulcsa. Támadásban menni kell tovább, ugyanígy értékesíteni a távoli kísérleteinket, mert nagyon jó százalékban sikerült Egerszegen is. Ha ezt meg tudjuk tenni, akkor egy izgalmas, jó mérkőzést játszhatunk, amit remélem, hogy győzelemmel zárunk – folytatta.

Az állás (14 csapat): 1. Alba Fehérvár 6 győzelem/0 vereség, 2. Szombathely 5/1, 3. Szeged 5/2... 12. NKA Universitas Pécs 2/4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában