Kosárlabda

2023.12.21. 22:17

Így kell zárni az évet: tovább szárnyal a pécsi együttes a nemzetközi porondon

Valójában egy percig sem forgott veszélyben az NKA Universitas Pécs továbbjutása, de úgy igazán a győzelem megszerzése sem, így kettős sikerrel lépett túl skót ellenfelén az Európa Kupában Jovan Gorec együttese.

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Sydney Wallace sziporkázásával indult az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának idei utolsó mérkőzése, amit a Caledonia Gladiators vendégeként vívhatott meg Jovan Gorec együttese az Európa Kupa keretein belül.

Az első negyed közepén még kilencpontos előnyt is magáénak tudhatott a nagy utat megtevő pécsi klub, de a házigazda az idő haladtával felvette a fordulatszámot. Na de kritikus helyzetekben a vendégcsapat megrázta magát, így gyakorlatilag macska-egér harcot játszott riválisával a Pécs.

Hasonlóan alakult a második etap is, annyi különbséggel, hogy kevésbé érezték a kosarat a főszereplők, így mindössze huszonkét pontot láthatott a publikum. Ráadásul örülni sem örülhettek igazán a hazai drukkerek, hiszen tovább nőtt a baranyai brigád előnye.

A nagyszünet alatt lehetett rendezni a sorokat, de ekkor is jobbnak bizonyult a szerb tréner, ugyanis Miguel Ortega csapata csupán hat pontot jegyzett. Ezzel szemben tizenháromig jutott a Pécs, így kényelmes helyzetből lehetett várni az utolsó játékrészt.

Ekkor már minden mindegy alapon játszott a skót alakulat, ennek pedig meg is lett az eredménye, ugyanis az utolsó negyedet a házigazda nyerte.

A csütörtöki játéknapon a Kayseri is megőrizte előnyét Madridban, így a folytatásban a 23. és 26. helyezett játszik egymással a nyolc közé jutásért pécsi pályaelőny mellett.

Caledonia Gladiators–NKA Universitas Pécs 50–61 (19–23, 10–12, 6–13, 15–13)

Női kosárlabda, Európa-kupa rájátszás, második forduló. Caledonia Gladiators legjobb pontszerzői: BROWN 9, N'DIAYE 8. NKA Universitas Pécs legjobb pontszerzői: WALLACE 14/6, MÉRÉSZ 11, TADIC 8.

Ez következik (01.07.): NKA Universitas Pécs–VBW CEKK Cegléd (18.00).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában