Kosárlabda

2023.12.14. 19:58

Keményen odavágott a gladiátoroknak az NKA Universitas Pécs (galéria)

Sima győzelemmel kezdte a Caledonia Gladiators elleni párharcot az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata az Európa-kupa rájátszásában, s így biztos előnnyel várhatja az idegenbeli visszavágót.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Egy jóval kisebb rutinnal rendelkező skót ellenfél, a Caledonia Gladiators ellen léphetett parkettre az NKA Universitas Pécs csütörtök este, hogy előnyt szerezzen az legjobb tizenhat közé jutásban. 

Riválisunk már történelmet írt azzal, hogy első skót alakulatként az Európa-kupa G-csoportjában nekivághattak a nemzetközi porondnak, de természetesen itt nem állna meg a klub, tovább írná a tündérmesét, Jovan Gorec lányai viszont lezárnák már a szépre sikeredett történetet.

Mindenesetre a vendégcsapat talált először a kosárba, ráadásul rögtön egy hármas pottyant be, majd két sikeres büntetővel tovább duzzadt az előny. Az első pécsi pontokra közel két percet kellett várni, de megérte, hiszen igencsak látványos volt Weninger Virág tempódobása.

 

A folytatásban jól láthatóan Jovan Gorec mentalitása átragadt a baranyai együttesre, ugyanis védekezésben és támadásban minden labdáért megküzdöttek a Gladiátorokkal, és többnyire sikerrel is jártak, még ha az eredmény ezt nem is mindig tükrözte.

A folytatásban még inkább rá tudta erőltetni akaratát vendégére a Pécs, így simán nyerte az összecsapást.

A visszavágót egy hét múlva, december 21-én 20.30-tól rendezik meg East Kilbridge-ben.

NKA Universitas Pécs–C. Gladiators 75–51 (19–16, 18–17, 16–5, 22–13)
Női kosárlabda, Európa-kupa rájátszás, első forduló. 
A Pécs pontszerzői: Wallace 21/15, TADIC 12, Weninger 12/6, Mérész 11/6, WILLIAMS 6, Laczkó 5/3 Smailbegovic 4, Kiss A. 4. 
A Caledonia legjobb pontszerzői: JAMES 12/6, Roscoe 9.

Ez következik (12. 17.): NKA Universitas Pécs–E.ON ELTE BEAC (18.00).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában