Kosárlabda

2023.12.02. 09:30

Papíron könnyű meccs jön, de egy pillanatig sem szabad hátradőlni

Hazai környezetben folytatja az erőltetett menetet az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, méghozzá a csupán egy győzelmet jegyző Vasas Akadémia ellen. A találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik a Rátgéber Kosárlabda Akadémián.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A legutóbbi bajnoki vereséget sikerült némileg feledtetnie hétközben az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának, miután az Európa Kupa csoportmeccsét sikerrel vette a baranyai együttes a Ragusa Durbrovnik ellen (77–66). A mutatott játékkal azonban nem lehet maradéktalanul elégedett Jovan Gorec, így  vélhetően többet vár majd a hétvégi bajnokin a szerb vezetőedző, még akkor is, ha papíron a pécsi klub számít esélyesebbnek.

A Vasas Akadémia sokkal jobban rákészülhet a találkozókra, hiszen „csak” a bajnokságban érdekelt, viszont sok sikerélményt még nem sikerült szerezni, így egyre frusztráltabb lehet a fővárosi csapat. A hat bajnokiból csupán egyet nyert meg a Vasas, igaz, a Pécs szereplése is hagy maga után némi kívánnivalót (három győzelem, három vereség).

Mindenesetre áprilisban a Vasas Akadémia jobbnak bizonyult a Rátgéber Kosárlabda Akadémián (69–78), így ebbe kapaszkodhat a hullámvölgyben lévő együttes. Ezzel szemben sok minden szól a házigazda mellett, de egyetlen pillanatig sem lehet hátradőlni, különben borulhat a papírforma.

Nadia Smailbegovic, az NKA Universitas Pécs szerb játékosa: – Idén már játszottunk felkészülési meccsen ellenük, tudjuk, hogy egy olyan csapatról van szó, amelyet nem szabad lebecsülnünk. Most hazai pályán fogadjuk őket, és úgy kell játszanunk ellenük, mint bárki más ellen. Egész egyszerűen a stratégiánknál kell maradnunk, és a céljainkra kell koncentrálnunk. Ha ez összejön, akkor egy nagyon jó mérkőzést fogunk tudni játszani. Az előző meccsekhez képest fel kell javulnunk a koncentrációban és a védekezésben, továbbá sokkal többet kell kommunikálnunk egymással. Mentálisan fel kell készülnünk, mert nagyon nehéz időszak áll mögöttünk. A saját játékunkat kell játszanunk, és nem szabad a korábbi vereségekre gondolnunk. Csak mennünk kell előre, és elérni a saját céljainkat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában