Kosárlabda

2024.01.27. 13:01

Európai szinten is kiemelkedő játékossal erősítettek

Móga Richárd

Forrás: Rátgéber Akadémia

Az U16-os leány kosárlabdázók legnagyobb hazai ígérete, Josepovits Kinga az NKA Pécshez igazolt.

A szakértők szerint minden képessége megvan ahhoz, hogy hasonlóan ragyogó utat járjon be, mint a szintén Pécsről induló poszttársai, a felnőttválogatott Juhász Dorka és Kiss Virág. A 16 éves, Zsíros Akadémia Kőbányától érkező Josepovits évek óta a korosztályos válogatottak oszlopos tagja – így jelentette be a ratgeberakademia.hu a fiatal magasember leigazolását.

– Nagyon sokat gondolkoztunk az átigazoláson a családommal, és arra jutottunk, hogy a fejlődésem érdekében mindenképpen váltanom kellene. Igazából tavaly tavasszal még korainak éreztem volna a váltást, most viszont már későinek tűnt, ha a nyárig várok vele – nyilatkozta az Utánpótlássportnak Josepovits.

A legjobb magyar klubok kivétel nélkül versenyeztek érte, sőt, külföldről is voltak megkeresései a 196 centis lánynak.

– Sokat nyomott a latban, hogy Kinga és a szülei tisztában vannak azzal, hogy Akadémiánk olyan kiváló centereket nevelt ki Kiss Virág és Juhász Dorka személyében, akik a legmagasabb nemzetközi szinten is megállják a helyüket, és mindketten ott vannak az olimpiai selejtezőtornára készülő felnőtt magyar válogatottban – így Éles Péter, az Akadémia szakmai igazgatóhelyettese. – Nagyon köszönöm a Zsíros Akadémia klubelnökének, Hajdu Péternek, valamint Kinga edzőjének, Tatár Istvánnak a konstruktív, támogató hozzáállását, annak pedig külön örülök, hogy az egyesületükkel hároméves együttműködést kötöttünk! Ezzel a megállapodással teremtettünk egy lehetőséget a fővárosi klub tehetségei számára az NB I. A-csoportos szereplésre, illetve a nemzetközi porondon való részvételre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában