Kosárlabda

2024.04.22. 11:06

Dudaszós kosárral lettek bajnokok a pécsi lányok

Kvanduk Bence

Forrás: NKA Pécs

Saját pályáján, óriási izgalmakat követően ért fel a nemzeti bajnokság csúcsára az NKA Pécs junior lány kosárlabdacsapata a Darazsak Sportakadémia ellen.

A soproniak a második negyedben el tudtak húzni, s úgy tűnt, akár rövidre is zárhatják a finálét, azonban a nagyszünetről a pécsi akadémisták óriási határozottsággal tértek vissza, s elkezdték ledolgozni a hátrányukat. Öt és fél perccel a vége előtt azonban így is 51–42 volt a Darazsak javára az állás. Alper Koc időkérését követően 14–3-at rohant a Pécs, és nyert. Az utolsó, dudaszós kosarat Josepovits Kinga szerezte, amivel megnyerte a találkozót a rendes játékidőben az NKA.

Darazsak Sportakadémia–NKA Pécs 54–56 (15–12, 21–12, 9–15, 9–17) 
Nemzeti junior lány kosárlabda bajnokság, A-döntő. 
Darazsak: Kókai 8/6, Toman Dóra 11, Janzsó 11, Toman Réka 5/3, Völgyi 5/3. Csere: Gergő 2, Csaplár-Nagy 2, Salamon, Szikszai 2, Sinka-Pálinkás 8/6. Edző: Hollós Dániel. 
NKA: Josepovits 20, Hőgye 6/3, Rátkai 21/9, Szakolczi 5, Gréts 4. Csere: Bojtár, Csirke, Bercsi. Edző: Alper Koc.
Alper Koc: – Egész szezonban kemény munkát végeztünk, úgy gondolom, a lányok megérdemelték a bajnoki címet.

A bajnokság All Star ötöse: Josepovits Kinga (NKA Pécs/A), Toman Dóra (Darazsak Sportakadémia/A), Poczkodi Zsófia (DVTK Akadémia/A), Gábor Lilia (BEAC Újbuda KA/A), Rátkai Eszter (NKA Pécs/A).

A döntő MVP-je: Josepovits Kinga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában