Kosárlabda

2024.04.29. 14:00

Felértek a csúcsra az NKA juniorjai

Kvanduk Bence

Forrás: NKA Pécs

Pécsi bajnokot avattak a junior fiú országos kosárlabda döntőben. Az NKA Pécs korosztályos együttese a kiemelkedően erős Sopronnal nézett szembe a fináléban, de ezúttal Angyalék kétséget sem hagytak afelől, hogy jobbak. Szinte végig irányította a meccset Bojan Salatic gárdája, így megérdemelten emelhette fel a serleget. Egy héttel korábban a női döntőben is az NKA együttese került ki győztesen, így mindkét nem esetében az akadémiára került a trófea.

Érdekesség, hogy az MVP-t (legértékesebb játékos) a vesztes csapatból választották meg, a 22 ponttal és 11 lepattanóval dupla duplázó Flasár Zalán kapta a díjat. Persze pécsi oldalon is voltak kiemelkedően játszó kosárlabdázok Szita Márton, aki 25/6 pontig jutott, és mezőnyből 11 kísérletéből 10 jó volt, Lukácsi Gábor 6 triplát vágott be, és végül 23 pontig jutott, míg Mezőfi Márk 18/6 pontja és 11 lepattanója dupla-duplát ért.

Soproni SI KA SKC–NKA Pécs 70–86 (25–23, 14–22, 12–17, 19–24)
Junior fiú országos döntő. Vezette: Jankovics Viktor, dr. Popgyákunik Balázs, dr. Nagy Zsombor. 
Sopron: Keller 3/3, Palotai 5, Flasár 22, Tallós 8/6, Gadácsi 19. Csere: Kovács Á. 9/3, Nyerges 2, Monostori 2, Béres. Vezetőedző: Carlos Vallejo. 
NKA: Lukácsi 23/18, Emelieze 7/3, Mezőfi 18/6, Szita 25/6, Angyal 4. Csere: Pap 2, Vajda 5, Fonyó 2. Vezetőedző: Bojan Salatic.

Bojan Salatic: – Hatalmas köszönet és gratuláció a játékosaimnak! Ez a bajnoki cím abszolút megérdemelt volt. Megmutatták, hogy milyen karakterük van, nem mellesleg a pályán nyújtott teljesítménnyel is elégedett vagyok. Köszönöm minden akadémiai munkatársnak is! Edzőként nagyon büszke vagyok arra, hogy a döntőben játszottunk a legjobban az egész bajnokság során. Sok sikert kívánok az ellenfeleinknek a jövőben!

A torna All Star csapata: Fekete-Gál Csongor (DEAC), Rosta Péter (Vasas Akadémia), Flasár Zalán (Sopron), Márkus Balázs (Budapesti Honvéd), Lukácsi Gábor (NKA Pécs).

Az MVP: Flasár Zalán (Sopron).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában