Labdarúgás

2024.05.18. 14:21

A Lőrinc akár már most, hazai pályán bajnok lehet

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nagyon nehéz helyzetben a két rosszabbul szereplő baranyai labdarúgócsapat az NB III.-ban, hiszen biztossá vált, hogy a Dél-nyugati csoportból négy kieső lesz, ugyanis két fordulóval az idény vége előtt a 13. helyezettnek itt van a legkevesebb pontja (25), s a Sényő 32-jét már nem érheti be, ahogy az ETO Akadémia 31-gye is végzetesnek tűnik.

Jelenleg a Mohács a 13., de a PEAC-nak is épp 25 pontja van a 15. helyen, ahogy a Fehérvár II.-nek és a Dunaújvárosnak is. Vasárnap így mindenki az életéért harcol 17 órától. Ráadásul ezt most a PEAC-nak a bajnoki címre vágyó Iváncsa ellen kell megtennie Pécsen, amely csak egy pontra van az éllovas Szentlőrinctől. Ugyanakkor, ha a pécsiek valahogy összehoznának egy bravúr győzelmet, miközben a Lőrinc hazai pályán veri a Dunaújvárost, akkor egyfelől a piros-feketék bajnokok lennének, másfelől a Mohácsnak is szívességet tennének. A piros-fehérek ugyanis a most hétvégi érdi csatájuk után jövő héten a Lőrincet fogadják, s nem bánnák, ha az éllovasnak az már egy tét nélküli meccs lenne miközben a bennmaradásért rohannak.

A vasárnapi program: PTE-PEAC–Iváncsa, Szentlőrinc SE–Dunaújváros, Érd–Mohácsi TE 1888 (mind 17.00).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában