Futsal

2024.05.07. 14:45

Egy fájó forgatókönyv: állva halt meg a pécsi együttes

Egy éve még felhőtlenül ünnepelhetett a PTE-PEAC futsalcsapata, azonban most hiába sikerült megnyerni a szezon utolsó mérkőzését, a katarzis elmaradt. Egy fájó forgatókönyv valósult meg, így a gyönyörű kaland most véget ért.

Móga Richárd

Fotó: Kurdi József

Tavaly májusban kiérdemelte a vastapsot a Lauber Dezső Sportcsarnokban a PTE-PEAC futsalcsapata, miután sokak meglepetésére feljutott az élvonalba. Teljesítményüknek köszönhetően hétfőn este ismét a pécsi együttestől zengett a lelátó, de a katarzis ezúttal elmaradt.

Egy igazán fájó forgatókönyv.
Egy igazán fájó forgatókönyv.
Fotó: Kurdi József

Az életben maradásért léphetett parkettre a 2023/24-es szezon utolsó fordulójában Élő Tibor legénysége, méghozzá az alsóház második helyezettje ellen. A képlet egyszerű volt: csak győzelem esetén lett volna esély a bennmaradásra, továbbá a Nyírbátor–Magyar Futsal Akadémia találkozót kellett figyelni, és szurkolni a hibátlan házigazdának.

A PTE-PEAC nem is bízta a véletlenre a dolgot. Fókuszált, türelmes játékkal sikerült kezdeni, a tizenhetedik percben a csapatkapitány, Bartal Bence révén pedig meg is szerezte a vezetést a csapat. A szünet előtt még válaszolt az Aramis, így volt mit átbeszélni a pihenő alatt. Mindenesetre hatalmas tűzzel folytatta a második felvonást a pécsi klub. Három percen belül Nospak duplázott, plusz Vénosz Soma is bevette a kaput. A hátralévő idő nem volt feszültségmentes, ráadásul még egy gólváltást is láthatott a publikum, de ami a legfontosabb, hogy sikerült begyűjteni a három pontot.

A lefújást követően azonban nem lehetett elkezdeni felhőtlenül ünnepelni, hiszen senki nem tudta, hogy mit játszott a Magyar Futsal Akadémia (MFA) a Nyírbátor vendégeként. Hosszú perceken át várt mindenki, hátha valaki boldogan bekiabálja az eredményt, de a közösségi felületeken és a szövetség oldalán sem lehetet informálódni. Így tehát a legtöbben otthon tudták meg, hogy a Nyírbátor hiába vezetett már az első percben, a MFA fölényes győzelmet aratott (1–5), ezzel tehát a PTE-PEAC futsalcsapata kiesett az élvonalból.

PTE-PEAC–Aramis SE 5–2 (1–1)
Férfi Futsal NB I., Alsóház, tizedik forduló. Pécs. Vezette: Zimonyi (Kiss G., ifj. Hartung). PTE-PEAC: Molnár M. – Molnár Cs., Nospak, Tóth M., Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Pápai, Karamarkovic, Palvek, Koller, Koronics, Forró, Bartal. Vezetőedző: Élő Tibor.
Gólszerzők: Bartal (17.), Vénosz (21.), Nospak (22., 23., 27.), illetve Bognár B. (20., 26.).

Az utolsó fordulóban történteket természetesen nem hagyta szó nélkül Hári József, a PTE-PEAC szakosztály- és csapatvezetője sem.

Hári közösségi felületén hosszasan méltatta a baranyai együttest, valamint komoly kritikát is megfogalmazott játékvezetőkkel kapcsolatosan. Továbbá nagyon érdekesnek találta, hogy a rájátszásban hibátlan Nyírbátor előnyből kikapott az alapszakasz sereghajtója ellen. Bízik abban, hogy az MLSZ kivizsgálja majd a nyírbátori találkozót, sőt, a rendőrségen is megteszi a feljelentést.

Mindeközben a vezetőedző, Élő Tibor megígérte, hogy lesznek még a jövőben ilyen magas színvonalú mérkőzések Pécsen.

– Gratulálok a csapatomnak, mindent megtettünk az utolsó mérkőzésen is a bennmaradásért, de ez most úgy néz ki, hogy kevésnek bizonyult – nyialtkozta a lefújást követően Élő Tibor. – Remélem a nézők jól szórakoztak, és sikerült egy jó élménnyel gazdagodniuk. Ígérjük, hogy fognak még ilyen jó mérkőzéseket látni! Köszönjük mindenkinek az egész éves támogatást!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában