Kék hírek, bulvár

2015.07.09. 18:42

Itt vannak a fix okos traffipaxok, de nem mérnek

Jelenlegi formájában az 57-es úton található berendezés még nem üzemképes, tehát nem is méri a sebességet.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Futótűzként terjedt el a hír, hogy felkerültek az első fix telepítésű sebességmérők a Pécs és Mohács között vezető 57 főútra, Kozármisleny közelében. Megkerestük az illetékes Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy erősítsék meg az információt.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatása szerint „a megkeresésében szereplő helyszínen nem sebességellenőrző készüléket telepítettek, ugyanakkor a fix telepítésű komplex közlekedési ellenőrzési pontok kialakítása megkezdődött. A telepítések ütemezetten történnek, jelenleg az első 9 helyszínen a tesztüzem zajlik. Éles üzembe az eredményes teszteket követően fokozatosan lesznek bekapcsolva az eszközök.”

Lefordítva: jelenlegi formájában a berendezés még nem üzemképes, tehát nem is méri a sebességet (sem). Azután viszont, hogy bekapcsolják (ennek pontos ideje egyelőre még nem ismert), sok mindenre lesz képes, így például többek között a forgalomszámlálásra, valamint a sávváltás, a rendszám és a biztonsági öv használatának felismerésére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!