Közélet

2015.01.22. 19:01

Oligarchákról és elkerülőről is beszélt a Jobbik

Gyimesi Gábor szerint Páva Zsolt polgármester és Pécs gyenge lobbierejét jelzi, hogy míg a kaposvári elkerülőért nem kell fizetni, a majdani pécsi használata díjköteles lesz.

B. A. (Dunántúli Napló)

A Jobbik pécsi képviselője sajtótájékoztatón beszélt erről, majd arról, hogy szerinte sokba fog kerülni utólag a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. elfoglalása, csakúgy, mint a Vízműé. Emlékeztetett: a Vízmű és a PK elfoglalását is dr. Szabó Iván ügyvéd vezényelte le, ugyanakkor, ha lesz újabb kártérítés, azt is az emberek fizetik majd meg. Sokallta, és nem értette viszont, hogy a NAV hogyan követelhet 1,7 milliárdot a PK Zrt.-től.

A párt másik pécsi képviselője, Fogarasi Gábor szerint több, a városvezetéshez kötődő pécsi mini-oligarcha van, akikről sorban beszélni fognak. Most Vörös Ferenc került elő a Murphy''s Pub 30 milliós tartozása miatt. Fogarasi úgy vélte, a városvezetés asszisztál ahhoz, hogy Vörösék egy másik családi céggel továbbvihessék az üzletet a Városháza aljában. A városvezetés nem elzavarta Vöröst, ahogy szerinte kellett volna, hanem az új bérleti díjat csökkentették jelentősen a régihez képest. Ráadásul Fogarasi szerint a közműtartozásokról vitatható nyilatkozatot fogadtak el Vöröséktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!