olvasói levél

2019.05.03. 08:30

A tettyei romok tovább süllyednek – írja olvasónk

Megállítják (???) a tettyei romok süllyedését. A palotaromok évszázadok óta dacolnak a természet erejével. Gyerekkorom óta (néhány évtized alatt) számos esetben voltam tanúja az ilyen irányú beavatkozásnak. Gyakran rövid idő elteltével tapasztalhattuk, hogy a jóindulat nem helyettesítheti a szakszerűséget, a tudományt, a bölcsességet.

Az évtizedeken át meggondolatlanul végzett földmunkák – útépítés, pihenőhelyek létrehozása – oly mértékben megközelítették a falromok alapjait, hogy azok kiegyensúlyozás hiányában megindultak. Ezt a felbukkanó repedések jelzik.

A tájidegen, a falra épített rozsdás kolosszus csak tetézte a nemkívánatos folyamatot. S erre is „ráteszünk néhány lapáttal”, a megtámasztó bordák újabb terhelést jelentenek, nem támasztják, de magukkal húzzák a falmaradványt.

Nem tudom elhinni, hogy a Tudomány és Kultúra Fővárosában a számos nagyra becsült tudós elme közt ne volna, aki rendet teremtene a palotarom körüli káoszban.

G. J.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!