Postabontás

2023.01.08. 12:11

Az iskolakezdés betegségeket hozhat - véli olvasónk

Pár nap és véget ér a téli szünet, az iskolákban ismét elkezdődik az oktatás. Vannak, akik attól tartanak, hogy ez egyre több influenzás és koronavírusos megbetegedést eredményez.

W. K.

Fotó: DENIS MOSKVINOV

- A maszk tömegközlekedési eszközökön való használatát lehet, hogy ismét kötelezővé kellene tenni. Hétfőn kezdődik az iskola, a helyi járatokon megint zsúfoltság várható. 

Nem kellene megvárni, míg berobban a járvány. 

A maszk használata biztos, hogy sokat segítene a betegségek terjedésének megfékezésében, ahogy ezt korábban is tapasztalhattuk - írta le meglátásait egy olvasónk. 

Más a következő észrevételt fogalmazta meg a témában: - A legfrissebb hírek szerint a koronavírus örökítő anyagának koncentrációja bizonyos városokban ismételten emelkedik, a szennyvízben mért adatok szerint. A maszk zárt terekben való viselését is egyre többen javasolják már. Jó lenne, hogy az, aki betegnek érzi magát, köhög, tüsszög, vegye a fáradságot, és takarja el az orrát és a száját maszkkal. Pláne a tömött buszon lenne ez szerencsés. A minap ezt szóvá is tettem, amikor egy orrát folyamatosan fújó fiatalember ült le mellém a helyi járaton. A válasza nem volt goromba, csak annyit mondott, hogy nem is gondolt arra, hogy maszkot húzzon. Jó lenne pedig erre felhívni mindenki figyelmét! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!