Postabontás

2024.04.22. 19:30

A busz ülésén mit keres a kutya?! – háborodott fel olvasónk

Április 20-án, szombaton, a délutáni órákban az Árkád előtti buszmegállóban felszálltam egy helyi járatra, amivel a Budai vámig szerettem volna utazni.

Wald Kata

Fotó: Piotr Piatrouski

A 48-as térnél a középső ajtón felszállt egy fiatalember, úgy 25-30 év közötti, a kutyájával. Se a bérlet-mutatás, se jegylyukasztás nem történt. Felfigyeltem rá, mivel nem vagyok nagy állatbarát, hogy póráz ugyan volt az eben, de szájkosár nem. Leült, és a jószágot a mellett lévő helyre ültette. Nem csak én néztem furán, hanem a körülöttem lévő utasok is. Arcukról az volt leolvasható: ez most komoly? A fiatalember összevissza ölelgette és puszilgatta a kutyáját! Borzalmasan büdösek voltak mindketten. Én mögöttük ültem, aztán egy idő után gondoltam, hátrébb ülök, mert nem volt hozzájuk gusztusom. Erre ők is hátrébb jöttek, végül inkább előre mentem, hogy ne lássam, ne halljam, mit művelnek.

A buszsofőr nem csinált semmit, mintha ez teljesen természetes dolog lenne. Persze lehet, hogy észre sem vette, de az is elképzelhető, hogy csak kerülni akart egy konfliktust. Amit persze megértek. Alig vártam, hogy leszálljak a célállomásomnál.  

Tudom, és tisztában vagyok vele, hogy a Tüke Busszal állandóan valami gond és probléma van, hiszen nap mint nap utazok a pécsi helyi járatokon. Koszosak az ülések, sajnos az utasok szemetelnek is. A városvezetés pedig nem foglalkozik a sofőrök munkakörülményeivel, az utasok kényelmével  - a klíma például sokszor nem működik. Szóval tudom, rossz a helyzet. Viszont vannak írott szabályok, amiket jó lenne be tartani. Ott az első ajtón való felszállás például - ha ez az előírás, akkor be kellene tartatni. Igenis legyen több joga egy sofőrnek, például utasíthassa az utasokat, hogy a babakocsisokat, kerekesszékeseket engedjék oda állni, ahol a kijelölt hely rendelkezésre áll számukra. A buszon nem lehet inni, nem lehet enni - ezek mind szabályok. A távolsági buszokon erre nagyon precízen odafigyelnek az utasok is. 

A kutyának pedig nincs helye a busz ülésén! Tiszta helyi járatokon szeretnénk közlekedni, ha pedig valaki kutyával száll fel, azt csakis úgy tegye, hogy betartja a szabályokat. 

Egy utas

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!