Postabontás

2024.04.24. 08:20

Olvasói levél: Pécs szégyene a régi vásárcsarnok

A régi pécsi vásárcsarnok siralmas, elkeserítő állapotáról sokat olvashattunk már a Postabontásban.

Wald Kata

A vásárcsarnok kezdi elveszíteni régi formáját.

Fotó: LL

Szegedről érkeztek vendégeim a napokban, busszal utaztak Pécsre, pár napot töltöttek nálunk. Azért hívtam őket, hogy megmutassam nekik városunk nevezetességeit, szépségét. Szégyenkeztem, amikor a buszpályaudvaron vártam őket. Első utunk a régi vásárcsarnok mellett vezetett el. Kosz, mocsok, omladozó vakolat. Elképesztő állapotok. Ezt láttuk sajnos.

 Azt, hogy a régi csarnok megüresedik, nagyon régóta tudni lehetett. A város vezetését nem érhette váratlanul, amikor átköltöztek az újba az árusok, és a régi ott maradt kihasználatlanul. Miért nem gondolkodtak kicsit előre? Már jóval az épület kiürítése előtt ki kellett volna találni, hogy mi legyen a sorsa, De nem, hogy akkor nem történt semmi, hanem még most sincs semmi használható ötlete, terve a városvezetésnek, pedig már lassan két éve, hogy átadták az új létesítményt. Miért hagyják, hogy Pécs ilyen képet mutasson magáról? 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!