Olvasói javaslat

2024.05.18. 19:30

Kamerákkal kellene védeni a kutyákat, a város sokat tehetne ezért

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ladóczki Balázs

Kutyás gazdiként megdöbbenve olvastam, hogy a Domus melletti futtatót valaki teleszórta szöges csalikkal. Sajnos időről időre szembesülnie kell a pécsi ebtartóknak ezzel, a jóérzésű ember számára érthetetlen és megmagyarázhatatlan jelenséggel. 

A nagy baj az, hogy sajnos - legalábbis tudomásom szerint - még senkit nem sikerült fülön csípni az elkövetők közül. Úgy gondolom, hogy a térfigyelő kameráknak pont az lenne a feladata, hogy ilyen esetekben segítse a felderítést. Ezek szerint azonban úgy tűnik, sajnos nincs semmilyen felmutatható eredmény. Talán azért, mert kevés a kamera. 

Szerintem a kutyusok élete és a gazdák nyugalma megérhet annyit a  város számára, hogy a kutyások által frekventált helyekre telepítenek sok-sok térfigyelő eszközt. Vélhetően a megelőzést is szolgálná egy ilyen fejlesztés - az életveszélyes csalikat kihelyezők talán kevésbé lennének bátrak.  

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!