Olvasónk írta

2024.05.16. 08:00

Ki tehette? Szöges csalival szórták tele a futtatót

Szögekkel teletűzdelt kutyaeledelt szórt el valaki a Domus melletti kutyafuttatóban a közeli napokban.

Wald Kata

Szerencsére nem történt baj, mert a gazdák időben észrevették, így még az előtt összeszedték, mielőtt valamelyik kutya megdézsmálta volna. Az eset kapcsán nagyon sok kérdés felmerül. Az első, hogy milyen lelkületű ember lehet az, aki ilyen tettre vetemedik? Mit akar ezzel elérni? Csak az a lényeg, hogy ártson? Felháborító - ép elméjű ember nem tesz ilyet. 

Sajnos nem ez az első eset Pécsett, hogy mérgezett, vagy szögekkel megtűzdelt csalit helyeznek ki a közterületekre - Kertvárosban több alkalommal is volt erre példa korábban. De legalább közterületen pórázon vannak a kutyák, tehát a gazda észleli, ha valamit fel akar venni a földről a kedvence. De egy kutyafuttatón, ahová azért járnak a kutyások, hogy az ebek játszanak egymással, és szabadon futosgáljanak, sokkal nehezebb kontrollálni, hogy mit vesz a szájába a kutya. Éppen ezért elképesztő gonoszságra vall, ha valaki képes a kutyafuttatót teleszórni olyan csalival, amit, ha az állat megeszi, szinte biztos, hogy a halálához vezet.  

És ami még kérdés: miért nem szerelik fel térfigyelő kamerákkal az összes kutyafuttatót és környékét a városban? Úgy lenne esély az elkövető felkutatására, és megkaphatná méltó büntetését.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!