Postabontás

2024.05.11. 08:20

Olvasói levél: a Szigeti úti biciklisáv szűk, használhatatlan

A Szigeti úti kerékpárútra többen is panaszkodnak, mondván, hogy a sáv felfestésének következtében az autóút szűkös lett, ami a nagy forgalmat bonyolító szakaszon nem könnyíti meg a közlekedést, inkább csak lassítja.

Wald Kata

Nos, a Munkácsy utcában ennél szerintem sokkal rosszabb a helyzet. Az utca egyirányú, a jobb oldalán autók parkolnak. Viszont a bal oldalon sárga felfestés jelzi, hogy a kerékpárosok ott közlekedhetnek. Biztos vagyok benne, hogy ott egy bringás már nem fér el az úton. 

Teljesen értelmetlen így a felfestés. 

Vagy pedig nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki itt kerekezzen.  Ez hasonlóan értelmetlen megoldás, mint amit egyre gyakrabban a parkolókban is tapasztalunk: meghatározott számú férőhelyet festenek fel, de arra már nincsenek tekintettel, hogy azok használhatók is legyenek a nagyobb méretű személyautók számára is. Így sokan másfél helyet kénytelen elfoglalni. Miért nem lehet a felfestést eleve úgy tervezni, hogy az használható parkolóhelyeket, illetve kerékpársávokat eredményezzen?!

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!