PR-cikkek

2016.11.13. 23:26

Mérőcsere: véghajrá

Pár hét múlva csaknem kilencszáz mellékvízmérő veszti hitelességét az év utolsó napján – ha addig gazdáik nem gondoskodnak cseréjükről. (x)

BAMA

Azokat a mellékvízmérőket, amelyekre egyéni számla készül, a felhasználóknak a jogszabályok szerint nyolcévente le kell cseréltetniük. Minden tizedik szerkezet vár még erre az idén lejárók közül. Ha így marad, a tulajdonos lakó mellékszolgáltatási szerződése a jogszabályok szerint januártól automatikusan megszűnik. Következménye az egész lakóközösséget érintheti: attól függően, hogy egy társasház milyen elszámolási módban állapodott meg a szolgáltatóval, egy-egy renitens lakó „kiesése” hatással lehet a vízszámlák rendezésére.

A november 15-e után érkező megrendeléseket a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kapacitása függvényében tudja elvégezni az idei évben. Annak, aki az év végéig elmulasztja a hitelesítést, de a későbbiekben újra egyéni számlát szeretne kapni, a szükséges engedélyekkel ismét ki kell építtetnie és nyilvántartásba vetetnie mellékvízmérőjét, ami jobban megterheli a pénztárcáját.

Aki gondosan felkészül a télre, azt nem éri meglepetés tavasszal!

Töltse le a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. tájékoztatóját a vízmérőakna és a házi vízhálózat téli védelméről (http: tettyeforrashaz.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!