Egyéb

2006.03.03. 13:48

Szép, okos és magányos nők

Szép és okos nők kóborolnak a világban társ nélkül. Ismerőseik pedig váltig csodálkoznak: hogy lehet, hogy egy ilyen lány nem talál magának egy normális férfit? Az egyszerűbb válasz, hogy nincs szerencséje. Ám ezzel csak elmismásoljuk a problémát.

Rados Virág

Igaz, sosem árt, ha négylevelű lóherére bukkan az ember. De az évek óta magányos nők kapcsolatteremtési készségével is baj lehet.

Komoly akadály például, ha az illető még mindig a királyfit várja a hófehér paripán. Nem hajlandó tudomásul venni, hogy a „Volt egyszer egy vadnyugat” Charles Bronsonja csak a filmben létezik. A valóságban mindenki esendő ember, még ő maga, a magányos leány is.

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Renée Zellwegernek a Bridget Jones naplójában sem ment könnyen.
[/caption]A szingli nő a szexuálpszichológus szerint túlságosan „egyben van”. „Rendkívül önálló, magabiztos, nem tud gyengének mutatkozni” – fejtegeti Rusz Edit. Márpedig a férfinak szüksége van rá, hogy gyámolítsa a nőt. Nem kell persze elesettnek mutatkozni, azaz megjátszani magunkat. De tudjunk kérni a másiktól, éreztessük vele: szükségünk van rá. Akár konkrét dolgokban (felcipelni a harmadikra egy karton ásványvizet), vagy csak úgy, hogy kimutatjuk, mennyire élvezzük a ránk irányuló figyelmet.

A nőknek romantikára van szükségük – ők ezt a szeretet kinyilvánításaként értékelik. Ne tagadjuk meg női természetünket. Örüljünk bátran a lovagiasságnak, a csokor virágnak, a bókoknak. Sok férfi panaszkodik: potenciális partnerei még a kabátjukat sem hagyják felsegíteni. Pedig nincs mitől félnünk. Attól még nem leszünk önállótlanok, ha a villamosról leszállva elfogadjuk egy férfi felénk nyújtott kezét.

„Tudnunk kell azt is, mitől lobban lángra az erősebbik nem. Neki elsősorban a szexuális fantáziáját kell megmozgatni” – hangsúlyozza a szakember. E fortélynak nem feltétlenül kellékei a feszes mellek, a hosszú combok vagy a gömbölyű fenék. A titok az összhangban, a kisugárzásban rejlik. Merjük szabadjára engedni nőiességünket. No nem úgy, hogy mondjuk a nyílt színen vadmacskaként vetjük rá magunkat a másikra. Hanem például azáltal, hogy őszinték vagyunk, kimutatjuk sebezhetőségünket, belső énünket, valódi személyiségünket.

„Bizonyos tulajdonságok nélkül jó partnerkapcsolat nem létezik” – állítja Mészáros András, egy társkereső iroda vezetője. Ezek a vonások szerinte az intelligencia, a diplomácia és a művészet. Törődni kell a másik érzéseivel, bajaival – ha igazi kapcsolatot akarunk, ezt nem úszhatjuk meg. Egy ember nem pusztán kellemességből áll. A férfi szakember gyakorlati tanácsai: nem túl nagy korkülönbség, hasonló szellemi szint, értékrend és anyagi helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!