Közélet

2006.03.03. 14:02

Nincs pánikhangulat Mohácson

Mohács | A csütörtökön talált hattyútetemről két hét múlva derül ki, hogy pusztulását mi okozta, így egyelőre a városra nem rendelték el a védőkörzetet. Amennyiben ez bekövetkezik, az élőbaromfi beszállítását meghatározott időre megtiltják.

BAMA

Vadkacsák, vadlibák, sirályok ezrei mellett hat-nyolc hattyú is telel a Duna mohácsi szakaszán, de a vonuló madarak útvonala is a folyó, így csupán idő kérdése volt, mikor pusztul el közülük valamelyik a város közigazgatási területén. Pár hete három kisebb madártetemet már begyűjtöttek az árteret takarító munkások, azokat dr. Hum Imre állatorvos eljuttatta a megyei állategészségügyi állomásra, ezek vizsgálata nem utalt rá, hogy madárinfluenzában pusztultak el.
Mohácson semmi jelét nem tapasztalni annak, hogy a lakosság különösebb figyelmet szentelne az elpusztult hattyú hírének. Beszélnek róla, de a vágott baromfit árusító boltokban tegnap sem vásároltak kevesebben, mint máskor.

Részletek a szombati Dunántúli Naplóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!