Hírek

2006.01.27. 16:44

Gépkarabéllyal a vállán sétált Budapest utcáin

„Komolyan lehet-e venni Gergényi úr szavait, miszerint a látható rendőrség fokozottan ügyel a legforgalmasabb helyek biztonságára?” – teszi fel a kérdést internetes naplójában a Tomcat néven ismertté vált Polgár Tamás, miután leírja, egy díszfegyverboltban vásárolt AK-47-es gépkarabéllyal rótta az utcákat Budapesten.

Nagy E. D.

Tomcat azt állítja, a Teve utcai rendőrpalotától metróval a Ferenciek terére ment és hiába haladt el mellette több rendőr is, senki se állította meg. Végül a Ferenciek terén igazoltatták, majd bevitték az V. kerületi rendőrkapitányságra. "Igen, komolyan lehet venni Gergényi Péter szavait, hisz a statisztika is igazolja, hogy ahol megnöveltük a közterületi jelenlétet, ott a bűncselekmények száma csökkent" – válaszolta meg Schön Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője Tomcat kérdését. Hozzátette: az esetről bejelentést nem kaptak, amikor járőrök meglátták Tomcatnél a fegyverutánzatot, elvették tőle. Ellene szabálysértési eljárás indult közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt. Schön Péter megjegyezte: a 30 éves fiatalember akciója miatt Budapest közbiztonsága nem romlott. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy minden utcasarkon nem állhat rendőr, ahhoz nem elegendő az állomány létszáma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!