Hírek

2006.02.06. 10:54

Politikai analfabéták a fiatalok

Egy felmérés szerint a magyar fiatalok többsége szinte politikai analfabéta. Az MSZP szerint nem baj, a FIDESZ szerint ez a politikusoknak köszönhető.

BAMA

Egy, a Kossuth Rádióban elhangzott műsor szerint: a magyar középiskolások felének jószerivel fogalma sincs a magyar politikai élet alapjairól. A felmérés szerint a középiskolás tanulók mintegy fele nem volt képes megnevezni a jelentősebb magyarországi pártok közül egyet sem, a leendő választópolgárok jelentős arányban mondják azt, hogy a többpártrendszer nem része a demokráciának. "Nem baj, hogy a középiskolásoknak nincs mélyreható tudásuk a pártpolitikáról, ez a korosztály más iránt érdeklődik" – vélekedett az eredmény kapcsán az MSZP szóvivője. "Szomorúak az eredmények, a politikai élet szereplői is felelősek mindezért" – mondja a vizsgálatról a Fidesz szóvivője.

A kutatás vezetője szerint a diákok politikai közönye miatt nem szabad kizárólag a szülőket felelőssé tenni, fel kellene rázni a pedagógusokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!