Friss hírek

2006.02.16. 07:48

Az MDF egyszerűbb adórendszert szeretne

Egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó (szja) bevezetését javasolta Herényi Károly szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

BAMA

"A magyar adórendszer olyan, mint egy pókháló: a kicsik fönnakadnak rajta, a nagyok pedig átszakítják" - mondta az MDF frakcióvezetője az APEH Kelet-Budapesti Igazgatósága előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az egykulcsos szja elsősorban a teljesítményt jutalmazza, tehát nem fordulhat elő, hogy valakinek többletmunkából származó többletjövedelme miatt egy magasabb adókulcs szerint kell járulékot fizetnie - fejtette ki Herényi Károly. Hozzátette: a kisebb állam megvalósításának egyik lehetséges eszköze az adórendszer egyszerűsítése, és az egykulcsos adó a gazdaság kifehérítését is elősegítené.

A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy szerdán jár le az egyéni vállalkozók személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Mint mondta, egy ilyen adóbevallás 19 oldalból áll a mellékletekkel együtt, amihez 110 oldalas útmutató csatlakozik. Az adóbevallás 364 sorból áll, és van olyan sor, amelyhez három oszlop tartozik.

Hozzáfűzte: 1988-ban, a mostani adórendszer bevezetésekor egy adóbevallási ív mindössze 4 oldalból állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!