Hírek

2006.02.21. 15:11

Kedden folytatódik a Bajnokok Ligája

Kedden négy nyolcaddöntő mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája.

BAMA

Az egyik legizgalmasabb párharcnak a Bayern München-AC Milan derbi ígérkezik. A német együttes hazájában toronymagasan vezeti a bajnokságot, míg az olaszok tízpontos hátránnyal követik a Juventust a Serie A-ban. A legutóbbi találkozókat elnézve a milánóiak lehetnek nyugodtabbak, hiszen elmúlt három tétmérkőzésükön 10-1-es gólkülönbség mellett még pontot sem vesztettek, míg a bajorok a hétvégén csak a hajrában hozták döntetlenre a Hannover elleni összecsapást. Hazai oldalon a legkomolyabb hiányzó Oliver Kahn lehet. A világbajnoki ezüstérmes kapus továbbra sem százszázalékos, így valószínűleg csak néhány órával a kezdő sípszó előtt dől el, hogy ott lehet-e a pályán. "Egyelőre még nagyon fáj, de bízom az orvosokban" - nyilatkozta a 36 éves kapus, akinek szombaton egy ütközést követően bevérzett a combja. A vendégektől a védelem két oszlopos tagja, Paolo Maldini és Cafú hiányzik majd.

A PSV Eindhoven és az Olympiqe Lyon az elmúlt

nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Real Madrid (spanyol)-Arsenal (angol)

Bayern München (német)-AC Milan (olasz)

PSV Eindhoven (holland)-Olympique Lyon (francia)

Benfica (portugál)-FC Liverpool (angol)

valamennyi összecsapás 20:45-kor kezdődik

szezonban már találkozott egymással: a negyeddöntőben mindkét összecsapásuk 1-1-re végződött, büntetőkkel pedig a hollandok jutottak tovább. Guus Hiddink együttese hazai pályán félelmetes mérleggel büszkélkedhet, hiszen legutóbbi 15 BL-találkozóján 12 győzelmet és mindössze három döntetlent könyvelhetett el. A Lyon ezzel szemben idegenben is jó, nyolc találkozójából ötöt megnyert, ráadásul elmúlt 17 vendégfellépésén szerzett gólt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Real Madrid és az Arsenal révén két ellentétes formában lévő csapat találkozik. A spanyol gárda a tavaszi szezonban rendkívül meggyőző teljesítménnyel tör előre, míg a szigetországiak folyamatosan szolgáltatják a negatív meglepetéseket. A londoniak dolgát csak nehezíti, hogy egy esetleges kiesés után szinte teljesen biztosan trófea nélkül fejeznék be a 2005/06-os évadot. Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője 1996-os érkezése óta az Arsenal minden évben ott volt a Premier League első három helyezettje között, ám a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolcnál tovább még egyszer sem vezényelte az együttest. A Realnál Juan Ramon Lopez Caro decemberi kinevezése óta nagyot fordult a világ.

A Benfica-FC Liverpool párharc első hallásra lefutott találkozónak ígérkezik: a címvédő angol együttes rendkívül meggyőző teljesítménnyel jutott el az egyenes kieséses szakaszig, ráadásul a hazai pontvadászatban is jól teljesít. Rafael Benitez tanítványainak külön motivációt jelenthet, hogy a hétvégén az FA Kupából - 85 év után - kiütötték a Manchester Unitedet. A portugálok a csoportküzdelmek során szintén legyőzték a Vörös Ördögöket. A Benfica legutóbbi 12 hazai európai kupameccséből csak egyet veszített el, míg a Liverpool legutóbbi kilenc idegenbeli BL-fellépésén veretlen.

Bayern München (német)-AC Milan (olasz)

PSV Eindhoven (holland)-Olympique Lyon (francia)

Benfica (portugál)-FC Liverpool (angol)

valamennyi összecsapás 20:45-kor kezdődik -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!