Friss hírek

2006.01.27. 14:46

Pudingfejű lett Richard Gere és Halle Berry

A Harvard Egyetem diákjai idén is kiválasztották azt a két filmest, akit a híres Hasty Pudding-díjjal jutalmaznak.

BAMA

A Harvard Egyetem drámaszakos hallgatói idén Richard Gere-nek és Halle Berry-nek ítélték oda a Hasty Pudding-díjat. A díjat február 6-án, a Harvard Egyetem területén egy színes karneválon, melyet Berry-nek kell vezetnie, adják át. A tavalyi évben Tim Robbins és Catherine Zeta Jones kapta a diákok elismerését.  (ananova)

A Hasty Pudding-díj

A Hasty Pudding-díjat 1963-ban alapították. A Harvard Egyetem drámaszakos hallgatói minden évben egy vicces ceremónián adják át a Hasty Pudding-díjat, ami valójában egy bronzból készült pudingostál. Az elismerést egy-egy színész vagy rendező kapja a szórakoztatóiparban szerzett érdemeik elismeréseként. A díjat mindig február 6-án adják át az egyetemi karnevál keretében. A díjátadás igen mókás körülmények között zajlik, ugyanis a fiúdiákok ilyenkor nőnek öltöznek, sőt gyakran a híres díjazottak is. Eddig többek között Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert De Niro, Steven Spielberg, Harrison Ford, és Anthony Hopkins részesült ebben az elismerésben.

 

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!