Sport

2006.12.27. 08:22

Bírónak már nem csak álom Amerika

Pécs | Jól sikerült Bíró Laura Zsófia közel másfél hónapos amerikai edzőtábora. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a fiatal pécsi teniszező valószínűleg szerződést kap.

Fólöp Zoltán (Dunántúli Napló)

[caption id="" align="alignleft" width="323"] Komoly döntés előtt áll a pécsi teniszezőlány, Bíró Laura Zsófia (fotó: Laufer L.)
[/caption]A PVTC teniszezője még az őszszel szerepelt egy horvátországi versenyen. Itt figyelt fel rá Hardy Hesse, aki a Ken Flach Tennis Academy képviseletében az európai országok tehetségeit kutatta. Az amerikai edző összesen nyolc fiatal lányt invitált Floridába. A két-két román és dán, valamint az egy-egy bolgár, bosnyák és szlovák játékoshoz csatlakozott Bíró Laura Zsófia is, aki a napokban tért haza.

– Két versenyen is indultam Floridában. Elsőként az Orange Bowl-on vettem részt, ami jól sikerült, hiszen egy kört mentem. Ám mivel az első meccsem háromszettes, és több mint háromórás volt, majd alig egy óra pihenő után újra játszanom kellett, a második csatát már elvesztettem egy kanadai lánnyal szemben. Ezután a Prince Cup következett, ahol az eredményeim alapján főtáblás voltam. Itt szoros meccsen kaptam ki egy amerikai lánytól – újságolta a fiatal versenyző.

Az összteljesítményt azonban nem csak a meccseken mutatott játék alapján ítélték meg Floridában. Ahogy Bíró a Dunántúli Naplónak fogalmazott, legalább ilyen fontos volt az edzésmunka, illetve a játékhoz való hozzáállás. Nos, a hírek szerint a pécsi teniszezőnél ezekkel sem volt gond – legalábbis ezt bizonyítja, hogy szinte tényként kezelhetjük, hogy szerződést kínálnak neki.

– A napokban várhatom az ajánlatukat. Amint az megérkezik, a családommal és az edzőmmel elkezdünk gondolkodni a folytatásról. Ha az eszemre hallgatok, akkor elfogadom a szerződést, és megyek ki – de nyilván vannak más szempontok is. Például szeretném befejezni az iskolát. Az idegenforgalmi szakközépbe járok, az igazgató eddig nagyon gördülékeny volt, sokat segített, úgyhogy nem panaszkodhatok. Szóval komoly döntés lesz.

A játékosra természetesen klubja, a PVTC is nagyon büszke. Ahogy Juhász István elnök lapunknak elmondta, boldogok, hogy egy lehetséges nagy teniszkarrier első állomása tudtak lenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!