Sport

2008.12.19. 14:05

PVSK-Körmend: ismét szembekerülhet egymással a két régi harcostárs

Sok izgalmas párharcot tartogat a PVSK-Körmend találkozó. A Grebenár-Keresztes összecsapás azonban még ezek közül is kiemelkedik. A mérkőzést online közvetítjük 18.00-tól.

Fülöp Z.

Pécs

Grebenár Péter: – Amikor Pécsre szerződtem, először a város mérete lepett meg. Kicsit úgy éreztem, kinyílt a világ, megnőttek a lehetőségeim. Mi tagadás, nagyon tetszett, hogy nem ismerek mindenkit, nem köszönnek rám úton-útfélen, olyan vagyok mint bárki. Jó, hát lehet, hogy a magasságom miatt nem egészen olyan mint bárki – de tényleg azonnal szimpatikus lett a város. És tetszik a mai napig: ugyan a mennyasszonyom is körmendi, de most már ő is itt dolgozik, itt élünk, szóval mi már – legalább fele részben – pécsiek vagyunk.
Keresztes Rafael: – Pécsett születtem, ott nőttem fel, oda megyek, ha nincsenek meccseink, szóval nekem tényleg ez a város az otthonom. Még akkor is, ha viszonylag keveset játszottam itt: mindössze két évet. Fűzy Ákos és Völgyi Péter volt az edzőm, szép időszak volt. Szüleim ma is Pécsett élnek, biztosan kijönnek a mostani meccsre is, de az is biztos, hogy a Körmendnek szurkolnak majd.

Körmend

G.: – Bár Sárváron kezdtem játszani, mindenki körmendi kosarasként tart számon. Kilenc évet játszottam ott, nyertem egy bajnoki és egy kupa-aranyat, szép időszak volt. Ráadásul egy csapatban szerepelhettem olyan körmendi legendákkal mint Zsebe, Szájer, Érsek, és olyan, szintén legendás légiósokkal mint Edmondson vagy Madison. A körmendi szurkolókkal jó a viszonyom a mai napig – de most már a pécsi szurkolókat jobban kedvelem.
K.: – 1996-ban szerződtem át, s ugyan később négy évig Zalaegerszegen is játszottam, most ismét a körmendi csapat tagja vagyok. Érdekes, de a szurkolók sem haragudtak rám azért, mert elszerződtem az egyik ősi riválishoz, nem volt ebből semmilyen kellemetlenségem. Egy szép nagyvárosból egy kicsibe kerültem, amikor eljöttem Pécsről, de nekem nagyon tetszett, hogy azonnal befogadtak. Érdekes, hogy sokan azt hiszik, tősgyökeres körmendi vagyok.

Pécs–Körmend

G.: – Mindig jó meccseket játszunk a Körmenddel, így abban az egyben  száz százalékig biztos vagyok, hogy izgalmas találkozó lesz a pénteki. Ráadásul az új edzővel megtáltosodtak a piros-feketék, sorozatban nyerték a meccseket. Hencsey Tamást egyébként szegről-végről ismerem is: egy évig az ő lakásában éltem Körmenden, tőle bérelte ugyanis a klub. Kis túlzással azt is mondhatom, hogy az albérlője voltam.
K.: – Az előzmények után talán nem meglepő, ha azt mondom, hogy várom már a Pécs elleni meccset. Mi most jó szériában vagyunk, az edzőváltás óta négy mérkőzést nyertünk zsinórban, de azt mindenki tudja a csapatnál, hogy azért a legnehezebb ez a mostani találkozó lesz. Az edzések rendben zajlottak, így remélem, hogy el tudjuk kapni a PVSK-t.

Barátság

G.: – Rafival ezer éve ismerjük egymást, jóban vagyunk. Sőt, amikor arrafelé játszunk, mint legutóbb a Falco ellen, akkor össze is szoktunk futni. Máskor nem nagyon van rá lehetőség, hiszen a legtöbbször mindketten pályán vagyunk hétvégén – az ország különböző pontjain.
K.: – Grebi nagyon jó játékos, szerintem a körmendi top ötben a helye, de komolyan. Tartjuk a kapcsolatot, személyesen ugyan nem túl gyakran tudunk összefutni, de most biztosan találkozunk majd a pályán – igaz, a barátságot ezúttal egy jó nagy zárójelbe kell tennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!