Tálaló

2014.01.16. 12:14

Baranyai sváb konyha - Fokhagymaszósz három lépésben

Az egyik legegyszerűbb és leghétköznapibb étel a sváb konyhán, ennek ellenére az ünnepi asztalok gyakori vendége. Hagyományos sváb lakodalmi menüsor például elképzelhetetlen a leves után következő főtt húsokkal, és a melléjük kínált paradicsom- illetve fokhagymaszósszal.

pekeskifli.blog.hu

Azért nem árt néhány jó tanács. Figyeljünk oda, hogy a rántás ne égjen oda, és csak világosbarna legyen, amikor a zúzott fokhagyma, majd a tej belekerül. Ha teflonedényt használunk, akkor legyen előkészítve olyan, teflonhoz is használható eszköz, amivel csomómentesre tudjuk keverni a szószt anélkül, hogy az edényben kárt tennének.

Fontos, hogy ne maradjanak apró lisztcsomók az ételben. Ha másképp nem megy, akkor egy szitán keresztül szűrjük át egy másik edénybe, és közben törtjük át az összeállt darabokat, majd forraljuk át még egyszer. A végén fényes, krémes, illatos mártást kapunk, ami nagyon jól illik a különböző főtt húsok mellé.

A recept a Pekeskifli blogon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!