Kultúra

2016.10.28. 17:20

Egy szeletnyi Caramel Pécsen is

Közel egy év szünet után újra színpadra áll Caramel. Szombaton hallhatjuk Közelebb! című best of koncertjét a Kodály Központban. Az énekessel a pécsi fellépésről, a tehetségkutatókról beszélgettünk.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

–  Mi történt ebben az „elvonulós” esztendőben?

– Egyáltalán nem a pihenésről szólt, sokkal inkább az alkotásról. Dalokat írtam, az Elzárt övezet klipformában már hallható, s legalább egy lemeznyi szám született, melyek még csiszolásra várnak. Összeraktuk ezt a turnét, és a napokban jelenik meg egy könyv az életemről. Továbbá több idő jutott a családomra.

– A pécsi koncerten is hallhatunk új számokat?

– Sok új dal van, de a többségét még fel kell öltöztetni. Mindenesetre az összes slágerem benne lesz az elmúlt évtizedből a best of másfél órás koncertben.

– Mikor várható az új lemez?

– Idén biztosan nem, legfeljebb egy-két új dallal jelentkezem. Jövő év elején várhatók a kislemezek, videoklipek, majd jöhet a 7. album is.

– A lírai daloktól a rockosabb hangzásig váltakoznak a szerzeményei. Éppen csak a Megasztárban nagy sikert hozó jazzes előadás hiányzik a repertoárból. Miért?

– Szeretem a jazzt is, de időközben kialakult a zenei személyiségem, és rá kellett jönnöm, hogy hozzám a pop sokkal közelebb áll.

– Eltelt 11 év a Megasztár-győzelem óta. Akkor egy 23 éves srác autóval, lakással, új lemezzel vághatott neki a nagybetűs életnek. Aztán csak le kellett aratni a babérokat?

– Azért ügyelni kellett az esélyekre, és hogy idáig jutottam, ahhoz rengeteg munka tartozott. A tehetségkutatókról pedig azt gondolom, hogy fontosak a pályakezdő fiataloknak az anyagiak, de a díjazások közül messze a felkínált zenei lehetőségek, a tehetség hosszú távú utógondozása a legértékesebb jutalom.

– Elégedett a karrierével?

– Minden álmomat túlszárnyalta, ameddig jutottam. Volt olyan vágyam, hogy jó lenne külföldön is megmutatkozni, de ennél is lényegesebb a szakmai fejlődés, hogy még jobb dalokat írjak.

– Részt venne egy olyan programban, ahol egykori tehetségkutató-győzteseket, -dobogósokat hoznának össze újabb vetélkedésre?

– Jól hangzik, de az nem tehetségkutató verseny lenne, hanem egy jópofa szórakoztató műsor. Ugyanakkor a tehetségkutató versenyekre igenis szükség van, kötelességünk megadni mindenkinek a lehetőséget a kitörésre.

– Mit csinál, amikor nem a családdal van, nem zenével foglalkozik, csak lazít?

– Találkozom a barátaimmal, vagy sportolni megyek. Újra ökölvívóórákat veszek, és edzőterembe járok.

Ott volt a verseny mindkét oldalán

Molnár Ferenc Caramel 1982-ben született Szolnokon. Törökszentmiklóson nőtt fel, 17 éves kora önállóan él, többszörös Fonogram-díjas és Bravo Otto-díjas popénekes, a Megasztár 2. tehetségkutató győztese. Rengeteg saját szerzeménye van (első nagy slágere, a Szállok a dallal az amerikai Walter Belcher lemezére is felkerült), 2005-ben adták ki az első lemezét, és azóta további öt albuma jelent meg. 2012-ben a The Voice tehetségkutató műsor egyik mestere, 2015-ben Az ének iskolája zsűritagja volt. Három éve párja és felesége Szilágyi (Molnár) Szilvia, lányuk, Sophie kétéves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!